Aftercare

The Road To Recovery with Rovers Recovery

Ondanks de vele verschillende behandelmethoden krijgt 50 tot 70% van de cliënten binnen een jaar na de behandeling te maken met een terugval. 

(GGZ Nederland (2013). Een visie op verslaving en verslavingszorg: focus op preventie en herstel)

De kans op een terugval neemt pas daadwerkelijk af na 5 jaar abstinentie
(De Wildt, W. A. J. M. (2005). Nazorg na deeltijd en klinische behandeling

Het is ergens toch wel te begrijpen, veelal hebben mensen tientallen jaren actief gebruikt. Een behandeling duurt ongeveer tot een maand of 4. Ik hoop altijd wat langer maar goed laten we voor het gemak zeggen in veel gevallen maximaal een half jaar.  Een terugval kan ernstige gevolgen hebben voor de cliënten en hun naasten. Opnieuw je leven in herstel opbouwen heeft dus tijd nodig. Het is goed om een leven op te bouwen waarin het makkelijker is om niet te gebruiken. Stoppen met gebruiken is één maar opnieuw leren omgaan met bijvoorbeeld stress op verschillende gebieden, nieuwe copingstrategieën , depressieve gevoelens, angsten, triggers, anders omgaan met gedachten, slaapproblemen, relaties etc, kun je gewoon simpelweg niet leren binnen een half jaar.

Heb jij een behandeling achter de rug en wil je bij die 30% horen die niet terugvalt? Neem dan contact op, dan gaan wij samen aan de slag. Het maakt ook niet uit waar je verblijft op de wereld. Lennart biedt zijn behandelingen ONLINE via ZOOM of TEAMS aan.


  • 1+ jaar AFTERCARE groep en/of individuele coaching + App contact