Behandelingen                                                                  

(ONLINE) Behandelingen

Wil jij weer vrij zijn van je actieve verslaving en werken aan je onderliggende problemen? Verslaving voedt zich met onderliggende problemen en dienen dan ook altijd behandeld te worden. Wij gaan samen aan de slag om dat te bereiken!!

Rovers Recovery biedt online ambulante behandelingen binnen zowel de Basis GGZ als Specialistische GGZ volledig vergoed door je basis zorgverzekering.

Rovers Recovery werkt met een specifiek (online) programma afgestemd op jou situatie. Dit programma is zorgvuldig samengesteld vanuit eigen ervaringen, professionaliteit en verdiepingen uit de wetenschap. (Online) Behandelingen bij Rovers Recovery zijn ontwikkeld op basis van onder andere wetenschappelijke en verpleegkundige interventies, Matrix Method, Minnesota model, 12 stappen, psycho-educatie, cognitieve gedragstherapie, farmacotherapie, herstelondersteuning, rouwverwerking, omgaan met gevoelens, stress coping en mindfulness, dit vanuit onze ervaringsdeskundigheid en het dagelijks leven in herstel met een herstelprogramma. 

De (online) behandeling wordt altijd afgestemd op je eigen doelen en richt zich op verslaving-, geestelijke gezondheid-, persoonlijk-, functioneel- en maatschappelijk herstel. 

Wij doen wat nodig is voor jouw herstel en eventueel ook die van je naasten. 

Van jou verwachten wij openheid, eerlijkheid en bereidwilligheid om dat te veranderen wat nodig is om niet terug te gaan naar je actieve verslaving.  

Bel ons voor meer informatie of het plannen van een oriënterend gesprek of intake. 


Detoxificatie (ontwenning)
Eerst clean worden dan verder behandelen. 
Om een online behandeling goed te kunnen volgen bij Rovers Recovery is het belangrijk dat je er clean en sober aan begint. In veel gevallen is clean en sober worden ook geen probleem maar clean en sober blijven moeilijker. Rovers Recovery geeft indien nodig begeleiding bij de ambulante detoxificatie. Medicamenteuze ondersteuning kan hierbij nodig zijn. In sommige gevallen is detoxificatie in een kliniek noodzakelijk. In overleg met je huisarts wordt je verwezen voor een korte klinische opname waarna de online ambulante behandeling bij Rovers Recovery volgt.

Specialistische GGZ
Deze (online) behandeling is voor mensen met verslavingsproblematiek en onderliggende problemen of dubbele diagnose problematiek. Bij deze complexe problematiek wordt de verslaving en psychiatrische problemen tegelijk behandeld.
De ambulante behandeling binnen de specialistische GGZ bij Rovers Recovery bestaat uit minimaal 15 sessies individuele behandeling van 60 minuten en wekelijkse groepsbehandeling met telefonisch consulten.

Basis GGZ  

Vanuit de Basis GGZ wordt ook (Online) Recovery Coaching aangeboden voor cliënten die zijn teruggevallen in gebruik van middelen en opnieuw in herstel willen komen. 
Ben jij al eerder behandeld geweest voor verslaving en helaas teruggevallen? Denk je dat een ambulant behandeltraject voldoende is om aan het onderliggende probleem te werken en weer in herstel te komen? meld je dan aan voor onze herstelondersteuning.


Stichting 1nP

Rovers Recovery is specialist binnen het landelijk netwerk van 1nP, met dit krachtig netwerk kiest Rovers Recovery voor kwaliteit van zijn online behandelingen. Rovers Recovery werkt samen met een groot multidisciplinair netwerk van professionals. De online behandeling verloopt volgens vaste stappen en wordt volledig vergoed uit het basispakket van je zorgverzekering.

Verwijzing gaat via een huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist

Hoe werkt online behandeling? ook wel e-Health of online therapie genoemd.

De online behandeling verbindt cliënten en professionals via e-Health interventies, veilige communicatie en informatie-uitwisseling online. Binnen een veilige internetomgeving heb je digitaal gesprekken via beeldbellen met de behandelaar van Rovers Recovery 1 op 1. Opdrachten en educatie worden verzonden via een veilig e-mailplatform. Binnen het systeem kun je ook verschillende aanvullende e-Health trainingen volgen die de behandelaar specifiek voor je klaar zet. Ook is het mogelijk via beeldbellen deel te nemen aan lotgenoten groepsgesprekken.

Samengevat:

Volledig vergoed door je zorgverzekering.

24/7 beschikbaar systeem.

Wekelijks gesprekken met Lennart Rovers

Individuele icm groepsbehandelingen.

Beveiligde omgeving, jouw privacy is gewaarborgd.

Bewezen effectief

Online. Gewoon thuis via de computer, ipad of je smartphone via ZOOM of TEAMS. 

Meer weten?
Bel voor meer informatie of het plannen van een oriënterend gesprek van max 20 minuten (gratis)

OF heb je  al een verwijsbrief van de huisarts? meld je dan aan via onderstaande knop 

Aanmelding BASIS GGZ of Specialistische GGZ 1nP Rovers. Zie verwijsbrief voor de keuze Basis GGZ of Specialistische GGZ

Afzegging of no show tijdens de behandeling:
Voor afspraken die minder dan 24 uur van te voren worden afgezegd, of bij no show wordt €75.- in rekening gebracht.